Love to work – NL

(written in Dutch originally –  23 oktober 2014. )

photo (7)

 

Positieve energie

Daar gaat het om in het leven. Ik leer de bewoners te kijken naar hun positieve kanten. Deze versterken, complimenteren en laten groeien. Dan verdwijnt de onzekerheid, angsten en negatieve gevoelens vanzelf. Ik zie ze zoals ze zijn, ik maak oogcontact en ik ontmoet elk persoon met een glimlach. Ik help hen op weg met leven.
Hoe dankbaar.

-En ik ontmoet ook andere bewoners op de boerderie.. zoals deze knapperd.-

photo (6)

Mijn werk in Zunderdorp (Gemeente Waterland) ten noorden van Amsterdam. De bewoners zijn stuk voor stuk mooie mensen met een eigen verhaal.

Zij werken en wonen op een zorgboerderij en daar begeleid ik hun leven na de dagbesteding. Ik ga boodschappen met ze doen, naar de dokter, naar de gym, stukje fietsen  en elke keer kook ik samen met hen voor hen. Voor meestal 13 bewoners koken we heerlijk biologisch eten. Ik heb nog nooit zo veel diverse maaltijden gekookt in de afgelopen vijf maanden. Echt heerlijk, ik groei op dat vlak zo enorm. Op de boerderij groei ik als persoon en ga relaties aan met de bewoners en collega’s. We lachen ontzettend veel en er ontstaan vele fantastische quotes per dienst.  Ik coach een paar dames en leer hen nu steeds beter kennen en zij mij. We delen lief en leed met elkaar. We vallen en staan weer op.

Zoals onze held Nelson Mandela zei.

“The greatest glory in living
lies not in never falling,
but in rising every time we fall.”

photo (5)

405918_10152443611245942_1378904889_n

Mijn andere werk met 22 dak en thuisloze jeugd in Haarlem.

Daar werk ik nu meer dan 1,5 jaar en werk er de laatste tijd weinig. Heel jammer. De nieuwe bewoners zien mij niet vaak en ook nog in het weekend, dat betekent dat de helft sowieso logeren is.

Hier is het ook leuk, ik beleef genoeg leuke momenten en gesprekken met de jongeren. Het is boeiend hoe zij leven maar er spelen nog veel meer dingen op dat moment..

Hormonen!

Iedereen staat in zijn eigen manier van leven en sommigen laten niks van zichzelf zien en anderen weer wel.

Het is fijn om hen in hun thuis op dat moment te begeleiden. Ik ben open, direct en oprecht met ze en altijd met een lach.

Daar kan de sfeer wel snel omslaan. Van positief naar negatief. Veel ruzies en de ander heeft het altijd gedaan.
Jongeren.
Met een attitude.
Zij zijn boos op de wereld, de maatschappij, hun leven, zichzelf.
Op mij ook soms.

Dynamisch is het dus zeker.
Never a dull moment for sure.

Het contrast, van de lieve opstandige stadse uitdagende boze grappige jeugd en de lieve lachenden, af en toe een uitbarsting maar voornamelijk een feel goed leven op de zorgboerderij midden in de weilanden, is om in te lijsten.

Het houdt me in balans.

Ik zie het ook niet als werk, maar als een voorrecht om daar te mogen zijn.
Met positieve energie.
Liefde.

302827_10152443610545942_1735528757_n

About elinexplores

Persian Soul in Dutch Life. Flying down to earth.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Love to work – NL

  1. Sha says:

    🙂 Als mooie toevoeging op je verhaal:
    fall seven times, stand up eight. -Japanese proverb

Leave a Reply