De film is bijna af..

Over 2 weken horen we of Finding Farideh door is op het Iraanse Filmfestival Cinema Vérité en nog een leuk nieuwtje is dat de film ook ingezonden is naar het Internationaal Film Festival Rotterdam 2018. Dat zou natuurlijk te gek zijn! Op dit moment wordt de muziek gecomponeerd door Afshin Azizi.

Ik merk wel dat de spanning weer toeneemt nu de film bijna af is en het zo meteen ‘de wereld’ ingaat. Indien het in Iran in première gaat ben ik benieuwd naar de media aandacht die er aan komt want mijn doel is nog steeds dat elke Iraniër mijn verhaal kent zodat het ooit bij mijn biologische ouders aankomt. Ik las laatst een post van iemand die haar biologische moeder, haar buikmama noemde. Vind ik wel een erg mooie benaming.

In de tussentijd heb ik veel contact met Iraans geadopteerden, vorige week een dame ontmoet die ook hier in Amsterdam woont. Zo leuk is dat, want de herkenning is groot en heb direct het gevoel dat ik er weer een zusje bij heb. De groep Iraans geadopteerden op Facebook groeit met de dag. En goed nieuws want 1 van onze leden heeft afgelopen week contact gehad met zijn half zus, dus het kan zeker wel! En volgende week vliegt 1 van onze leden voor het eerst terug naar Iran en zal daar ook het weeshuis en haar dossier bekijken, ben dankbaar dat ik hen hierin kan steunen en helpen. Zo gaat iedereen achter zijn eigen bestaansrecht aan en terecht.

Onderstaande foto is gemaakt voordat ik naar de plek ging waar ik ooit gevonden ben, ik vind het een bijzonder intense foto. De foto is gemaakt door onze productie manager en vriend Shauheen Daneshfar.

Met liefde,
Farideh

PS.  We lachen als we herkennen. – Simon Carmiggelt-

About elinexplores

Persian Soul in Dutch Life. Flying down to earth.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply