Finding Farideh arriveert in Nederland

Afgelopen vrijdag was de release van Finding Farideh op Nederlandse TV. De hele week had ik al een tunnelvisie naar vrijdagavond toe.

Persberichten geschreven, posters gemaakt, iedereen inlichten, vrienden van nu en vroeger.  Contacten ophalen, alle kanalen op social media weer aanhalen, je kan een hele dag vullen hiermee als je dat wilt. Projector van mijn broertje geleend en aantal vrienden thuis uitgenodigd.

Eindelijk was het moment daar dat de film Finding Farideh, nu met Nederlandse ondertiteling, en VPRO logo op NL TV te zien is. Finding Farideh is na vier jaar terug in Nederland. Althans zo voelt het voor mij. Het project is bij mij terug gekomen, mijn verhaal, mijn leven.

De afgelopen twee jaar was de film in Iran in premiere gegaan en heeft het daar in de bioscopen gedraaid. De Iraanse crew woont  in Iran. Ik ben de enige van het team die in Nederland woont.

Dus met veel blijdschap verwelkom ik de film hier in Nederland en ben ik trots op het resultaat!

Het zijn de kleine dingen die ik besef, ik praat nu in het Nederlands over de film met anderen hier. Voorheen was het Engels met de Iraniers. Het voelt echt alsof de film en de zoektocht weer terug in mijn armen zijn en in die van Nederland hopelijk ook.

Ik hoef het niet meer klein te houden maar mag het van de daken schreeuwen hoe blij ik ben hahaha.

Gisteren was ik dan ook hartstikke moe van alle spanning en emoties. De woorden in berichten van bekenden en onbekenden die de film hebben gezien vullen mijn helend hart en dansen voor mijn ogen. Wat een bijzonder proces en project is het toch!

Nederland ontvangt Finding Farideh en dat is symbolisch ook weer een nieuw begin voor mij! Happy times!

Met liefde,
Farideh

About elinexplores

Persian Soul in Dutch Life. Flying down to earth.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Finding Farideh arriveert in Nederland

  1. Marleen van Hilten says:

    Wat een ontroerend mooie en ook grappige film. Wat ben je ook een ongelooflijk diplomatieke vrouw Farideh. Dat gekissebis tussen die familieleden – gênant voor jou – maar je onderging het met een perfecte poker-face.
    Maar ook zo mooi een integer bracht je de cultuurkenmerken van de Iraanse mensen in beeld. Waarbij je je- de heer zij geprezen en geloofd – nimmer door een gereformeerd Hollands ‘superieur afzeik’ oordeel liet mee nemen. Chapeau lieve engel👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Leave a Reply