Finding Farideh uitgelicht op 2Doc.nl

Finding Farideh is vanaf nu te zien wanneer je wilt… op de website van 2Doc.nl. Ook staat er een uitgebreid interview bij (inclusief spoilers!) bijgaand de link:

Finding Farideh op 2Doc.nl 

De link werkt alleen in Nederland en in het NL Caribisch gebied.
Veel plezier met lezen en kijken!

Heel benieuwd naar je bevindingen na het zien van Finding Farideh.

En dank je wel 2Doc voor de support en het prachtige platform voor documentaires!
In het bijzonder Anne & Yaniv.

About elinexplores

Persian Soul in Dutch Life. Flying down to earth.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Finding Farideh uitgelicht op 2Doc.nl

 1. Corina Mirsalari says:

  Beste Eline Farideh,
  Wat een prachtige film! Ik heb met ontroering naar je zoektocht gekeken. Niet alleen jouw zoektocht heeft mij geraakt, maar ook de verhalen van de Iraanse families. De film geeft een heel persoonlijk inkijkje in jouw leven, maar ook in de Iraanse cultuur.
  Zelf ben ik (als oer-Hollandse) met een Iraniër getrouwd en wij hebben twee prachtige dochters. Meermalen zijn wij in Iran geweest en ik heb mij altijd ontzettend welkom gevoeld. Onze dochters groeien op in Nederland, maar voelen zich ook erg Iraans.
  Ik herken in je verhaal dat je erg bewust wordt van je Nederlandse opvoeding in Iran. Met Hamid (mijn man) hebben wij het er altijd over dat de Iraanse en Nederlandse cultuur een soort uiterste zijn van elkaar. In vrijwel alle opzichten doen ze in Iran precies het tegenovergestelde van hetgeen wij in Nederland zouden doen. Dat maakt het juist zo interessant om daar te zijn.
  Ik hoop dat je je biologische familie in Iran vindt. Mijn mans familie komt oorspronkelijk uit Abadan, maar wonen nu in Isfahan. Wij hebben (zover ik weet) geen contacten in de buurt van Mashad. Isfahan is wel een prachtige stad en als je daar een keertje naartoe wilt dan ben je van harte welkom.
  Als Hamid even weer wat Iraanse cultuur in Nederland wilt opsnuiven gaan wij altijd naar een Iraans restaurant in Amsterdam west. Dit restaurant is van een vriend van Hamid. Het restaurant heet de vrolijke pers. Daar komen ook veel Iraanse-Nederlanders om even lekker met elkaar te zijn. Ik vermoed dat je nu veel reacties krijgt van Iraniërs met een uitnodiging. Iraniërs ken ik als een ontzettend gastvrij volk dat ook super trots is op hun cultuur. Daar kunnen wij Nederlanders nog veel van leren…
  Bedankt voor je prachtige film en verhaal!
  Groetjes Corina Mirsalari Garcia

Leave a Reply