در جستجوی فریده

Hierbij de lijst van alle films die ingediend zijn voor ‘Beste buitenlandse film’ voor de Oscars 2020.

Uiteraard ben ik ook voor Nederland, voor de film Instinct van Halina Reijn, met haar regie debuut, met Carice van Houten en Marwan Kenzari. Leuk detail is dat de DOP van Instinct, Jasper Wolf, ooit mijn buurman was (kleine wereld..). De film zelf heb ik nog niet gezien, dus dat staat nog op mijn to see lijstje.

Dus bij deze van harte gefeliciteerd voor het hele team van Instinct!! Fantastisch voor iedereen en in het bijzonder voor Halina lijkt mij…wat een droom start!! Yihoooo! Super trots op jullie allemaal.

Ik hoop jullie van harte ook een keer te ontmoeten, zou leuk zijn.

Normaal gesproken met grote events zoals World Cup ben ik voor beide landen, nu ook. Echter is dit nu persoonlijk geworden want Finding Farideh is een bevalling geweest van een aantal jaren en heb er zoveel bloed, zweet en tranen in zitten dat ik blij ben dat het door Iran is erkend en nu ook de wijde wereld in gaat… op weg naar Los Angeles.
Alles is en blijft dubbel in mijn leven, de contradictie hoort er nou eenmaal bij en ik omarm het.

Ik heb begrepen dat de shortlist op 16 december aangekondigd wordt en dan op maandag 13 januari 2020 wordt de top 5 bekend gemaakt.. en als je daar tussen zit dan krijg je een uitnodiging om naar de Oscar ceremonie in LA te komen.

Ik zie ook dat Spanje een film heeft ingediend van Pedro Almodóvar (lovehim!), Dolor y gloria, met Penélope Cruz en Antonio Banderas (lovethemtoo!). Deze film draait nu ook in de bioscopen hier zie ik. Pedro heeft 4 Oscar nominaties gehad en 2 Oscars gewonnen, tot nu toe. Penélope heeft een Oscar gewonnen voor beste vrouwelijke bijrol.

Poeh als ik dit allemaal zo lees, dan maakt dat veel indruk op me.
Daar staat Finding Farideh dan tussen.

Wat een eer!
Dankbaar en nederig voor mijn leven vol wendingen, verrassingen en sprankels. Ik houd van sprankels, avontuur en magie..

Het blijft wel een bijzonder gegeven dat de categorie ‘Beste buitenlandse film’ dit jaar dus voor het eerst bestaat uit fictie, animatie en documentaire films….! Ik sta dus in deze categorie naast Carice, Penelope en ook naast animatie figuren.  Animatie, fictie en realiteit in één bundel. Ik voel me echt bevoorrecht.

Proces van creatie is het mooiste wat er is.
Ik sta in vuur en vlam
BAM!

Met liefde,
Farideh

PS. Nog 76 dagen te gaan..

About elinexplores

Persian Soul in Dutch Life. Flying down to earth.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply