Hoe belangrijk zijn je ouders voor je identiteit?

Kreeg laatst een verzoek om een stukje te schrijven over identiteit voor een magazine.
Dit is niet geplaatst echter vond ik het wel de moeite waard om het te delen.

Zelf ben ik geadopteerd en heb twee paar ouders; ouders in Iran die ik niet ken of weet waar ze zijn en in Nederland heb ik mijn adoptie ouders. Ik ben een half jaar bij mijn ouders geweest in Iran, van hen heb ik mijn genen, DNA en hart. Mijn ouders in Nederland hebben mijn thuis basis gevormd echter lijken we totaal niet op elkaar, uiterlijk en innerlijk niet. Mijn Nederlandse ouders leven vanuit ratio en ik leef vanuit emotie. Tijdens het opgroeien en jeugd heb ik mij geprobeerd aan te passen naar hun maatstaven alleen dit werkte niet voor mij. Vanuit ratio leven maakte dat ik over mijn eigen grenzen heen ging, mij niet kon uitdrukken zoals dat voor mij het beste is en daar werd ik enorm ongelukkig van. Ik denk dat identiteit een deel van je ware zelf is en hoe je in het leven staat. Bepaalde waardes heb ik wel meegekregen van mijn Nederlandse ouders zoals respect voor ouderen, zorgen voor anderen zijn belangrijke aspecten in hun en mijn leven.
Mijn spirit, mijn identiteit heb ik tijdens mijn hele leven gevormd en zal altijd in beweging zijn net zoals het leven dat is. Met het starten van de zoektocht naar mijn ouders in Iran ben ik mijn Iraanse identiteit gaan onderzoeken, erkennen en uiteindelijk ook van gaan houden. De Farideh in mij werd eindelijk zichtbaar en het teruggaan naar Iran maakte dat ik zag hoeveel ik weg heb van Iraniërs. Dit was voor mij een waar inzicht en tevens bevrijding en bevestiging voor wie ik ben. Ik heb een Iraans hart met een Nederlandse mind, ik omarm mijzelf en heb het beste van beide werelden. Ik ben trots op wie ik ben en ervaar het als een verrijking, een verdieping van mijn identiteit.

About elinexplores

Persian Soul in Dutch Life. Flying down to earth.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s