Indrukwekkende beoordeling van Finding Farideh

Hierbij een prachtige beoordeling over Finding Farideh van Iman Abrontan uit Utrecht, Nederland:

Enige tijd geleden heb ik op 2DOC zonder twijfel één van de mooiste documentaires ooit gezien.. De veel geprezen “Finding Farideh” is een Iraanse inzending voor de categorie ‘Beste Buitenlandse Film’ voor de Oscars 2020 en heeft zéér terecht 11 awards gewonnen, waaronder voor beste montage, muziek, sound design en 4x voor beste film.

Het verhaal gaat over Eline die voor de allereerste keer sinds haar adoptie door haar Nederlandse ouders weer teruggaat naar haar geboorteland Iran.. Om op zoek te gaan naar haar Iraanse identiteit en biologische familie.

Zowel Eline zelf, haar kwetsbare opstelling, als het werk van de regisseurs, zorgen er niet alleen voor dat je meegetrokken wordt in het bijzondere verhaal, maar hebben op een hele intense wijze het ook voor elkaar gekregen dat je de emoties van alle betrokken mensen van begin tot einde daadwerkelijk ook echt.. Voelt..!! Iets wat ik persoonlijk niet vaak meemaak met dergelijke films/documantaires.

Transparantie, kwetsbaarheid, verwarring, emotie, pracht, pijn, spanning zijn voor mij persoonlijk de kernwoorden van dit verhaal van Eline Farideh Koning.. Haar zoektocht naar rust is een MUST SEE voor iedereen..! Dus zeker kijken..

 

Dank je wel Iman voor deze bijzondere beoordeling. Ben zeer ontroerd en tegelijkertijd enorm trots ook..

Dank daarvoor!

Bijgaand nog even de link naar Finding Farideh: https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2019/augustus/finding-farideh0.html

Met liefde,
Farideh

 

About elinexplores

Persian Soul in Dutch Life. Flying down to earth.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Indrukwekkende beoordeling van Finding Farideh

 1. Faranak Ghayour says:

  Hamihan aziz Farideh,

  We waren erg onder de indruk toen we de documentaire over uw zoektocht zagen. Ik ben niet ten vondeling gelegd maar durf al 30 jaar niet meer naar mijn geboorteland. Jij bent super dapper en inspirerend.

  Ik weet niet of je al verdere stappen hebt ondernomen maar hoop dat je jouw liefde voor Iran een plek kunt geven in jouw hart en in jouw toekomstplannen.

  Mocht je van gedachten willen wisselen over Iran dan zou ik het leuk vinden als u mij een seintje wilt geven.

  Faranak, Thijs en Cyrus

Leave a Reply